Posetite našu Facebook stranicu Posetite našu Twitter stranicu Posetite našu LinkedIn stranicu

POLITIKA PRIVATNOSTI

Poslednje ažuriranje: Januar 19, 2022

Hvala vam što ste posetili naš sajt. Ova politika privatnosti govori Vam kako koristimo lične podatke prikupljene na ovom sajtu. Razumemo da ako ste online, možete da imate pitanja o tome kako štitimo Vašu privatnost i zato smo napravili ovaj dokument za Vas. Želimo da se svi naši posetioci osećaju bezbedno pri poseti našem sajtu. Molimo vas da pročitate ovu politiku privatnosti pre korišćenja sajta ili slanja bilo kakvih ličnih podataka.

Korišćenjem sajta prihvaćate prakse opisane u ovoj politici privatnosti. Ove prakse mogu da se promene, ali sve promene će biti objavljene ovde i promene će se primeniti samo na aktivnosti i informacije na osnovu buduće, a ne retroaktivne upotrebe. Mi Vas ohrabrujemo da pregledate politiku privatnosti svaki put kada posetite sajt kako bi ste sa sigurnošću razumeli kako će se koristiti lični podaci koje date. Ako u ovoj politici privatnosti postoje neki uslovi sa kojima se ne slažete, molimo Vas da prekinete upotrebu naše web stranice i naših usluga.

* Napomena, pravila o privatnosti koja su navedena u ovoj politici privatnosti odnose se samo na ovaj web sajt. Ako odete na druge web lokacije preko linkova na ovom sajtu, pregledajte pravila o privatnosti koja su objavljena na tim lokacijama.

Definicije

  • Servis: znači www.trackworktime.com, web sajt kojim upravljamo.
  • Lični podaci: označava podatke o živom pojedincu koji se može identifikovati iz tih podataka (ili iz tih i drugih podataka koji su ili u našem vlasništvu ili će verovatno doći u naše vlasništvo).
  • Podaci o upotrebi: su podaci prikupljeni automatski ili generisani upotrebom Servisa ili od same infrastrukture Servisa (na primer, trajanje posete stranici).
  • Kolačići: su mali delovi podataka koji se čuvaju na Korisničkom uređaju.
  • Kontrolor za podatke: označava fizičko ili pravno lice koje (bilo samostalno ili zajednički ili zajednički sa drugim licima) određuje svrhe i način na koji se lični podaci obrađuju ili treba da budu obrađeni. U svrhu ove Politike privatnosti, mi smo Kontrolor za zaštitu vaših podataka.
  • Obrađivači podataka (ili dobavljači usluga): označava bilo koje fizičko ili pravno lice koje obrađuje podatke u ime Kontrolora podataka. Možemo koristiti usluge različitih dobavljača usluga kako bismo efikasnije obrađivali vaše podatke.
  • Lice na koje se podaci odnose: je bilo koja živa osoba koja poseduje Lične podatke.
  • Korisnik: je pojedinac koji koristi naš Servis. Korisnik je pojam koji odgovara Licu na koje se podaci odnose, a okarakterisana je Ličnim podacima.

Pravni osnov

Vaše podatke obrađujemo u skladu sa propisima o zaštiti podataka Serbian Personal Data Protection Act (Zakon o zaštiti podataka o ličnosti: 87/2018-54) u važećoj verziji od Novembra 13, 2018 i Regulation (EU) 2016/679 (General Data Protection Regulation - "GDPR").

Prikupljanje podataka

Ukratko: Prikupljamo lične podatke kada ih posetioci dobrovoljno dostave.

Tokom korišćenja našeg Servisa, od vas možemo zatražiti da nam dostavite određene podatke koji mogu lično da vas identifikuju i pomoću kojih vas možemo kontaktirati ili identifikovati (“Lični podaci”). Podaci koji mogu lično da vas identifikuju mogu da uključuju, ali nisu ograničeni na:

  • Naziv Vaše kompanije
  • Logo Vaše kompanije
  • Poslovna/lična adresa e-pošte
  • Ime i prezime
  • Poslovni/lični telefonski broj
  • Adresa, država, grad

Ove informacije koriste se samo za ispunjavanje vašeg određenog zahteva i poboljšanje našeg Servisa za vas, osim ako nam ne date dozvolu da ih koristimo na drugi način, na primer da bismo vas dodali na jednu od naših lista za elektronsku poštu. Možete da onemogućite primanje bilo koje ili svih ovih komunikacija od nas koristeći link za Odjavu. Takođe, logo vaše kompanije se može koristiti za izradu referentne liste u marketinške svrhe i postaviti na našu web lokaciju kao referentna lista. Ako ne želite da se vaš logo nalazi na našem web sajtu, možete nas obavestiti putem e-pošte, uklonićemo ga u roku od 30 dana.

Informacije koje se prikupljaju automatski

Ukratko: Neke informacije - poput IP adrese i/ili karakteristika internet pretraživača i uređaja sa kojim pristupate prikupljaju se automatski putem naših nezavisnih alata kada posetite naš Servis.

Automatski prikupljamo određene informacije kada posetite, koristite ili se krećete kroz Servis (“Podaci o upotrebi”). Ove informacije ne otkrivaju Vaš identitet (poput Vašeg imena ili ostalih podataka o kontaktu), ali mogu uključivati informacije o uređaju kojim pristupate Servisu i upotrebi, kao što su vaša IP adresa, internet pretraživač, karakteristike uređaja, operativni sistem, jezičke preferencije, referentna URL adresa, ime uređaja, država, lokacija, informacije o tome kako i kada koristite naše Servis i druge tehničke informacije. Ove informacije su prvenstveno potrebne za održavanje bezbednosti i funkcionisanje našeg Servisa, kao i za našu unutrašnju analitiku i izveštavanje.

Možemo koristiti i čuvati informacije o vašoj lokaciji (“Podaci o upotrebi”). Ove podatke koristimo da omogućimo određene karakteristike Servisa, kao i za poboljšanje i prilagođavanje našeg Servisa. Informacije o Vašoj lokaciji možete u bilo kom trenutku da omogućite ili onemogućite kada koristite naš Servis putem podešavanja Vašeg uređaja sa kojim pristupate Servisu.

Praćenje podataka preko Kolačića

Ukratko: Naša web lokacija koristi kolačić za obaveštenje o pristanku na kolačiće i kolačiće nezavisnih proizvođača za analitiku i alat za komunikaciju na Servisu.

Kolačići su datoteke sa malom količinom podataka koje mogu sadržati anonimni jedinstveni identifikator. Kolačići se u vaš internet pretraživač šalju sa web sajta i čuvaju na Vašem uređaju. Neki kolačići su potrebni iz tehničkih razloga da bi naša web lokacija funkcionisala, a mi ih nazivamo „osnovnim“ ili „strogo neophodnim“ kolačićima. Nezavisni proizvođači koriste kolačiće preko našeg web sajta u reklamne, analitičke i druge svrhe.

Primeri kolačića koje koristimo: session cookies (ove kolačiće koristimo za rad naše usluge) i preference cookies (ove kolačiće koristimo da bismo zapamtili vaše želje i razna podešavanja).

Obaveštenje o saglasnosti za kolačiće možete pronaći u natpisu na našem web sajtu. Ako koristite našu web stranicu, morate potvrditi da razumete zašto ih koristimo. Takođe možete da podesite ili izmenite kontrole Vašeg web internet pretraživača tako da prihvataju ili odbijaju kolačiće. Kako se opcije pomoću kojih možete odbiti kolačiće putem kontrola web internet pretraživača razlikuju od internet pretraživača do internet pretraživača, za više informacija pogledajte Help meni u Vašem internet pretraživaču.

Korišćenje podataka

Ukratko: Vaše podatke obrađujemo u svrhe zasnovane na legitimnim poslovnim interesima, ispunjavanju našeg ugovora prema Vama, poštovanju naših zakonskih obaveza i/ili pri vašem pristanku.

Prikupljene podatke koristimo u razne svrhe:

  • za pružanje i održavanje našeg Servisa;
  • da vas obavestimo o promenama na našem Servisu;
  • da vam omogućimo da učestvujete u interaktivnim funkcijama našeg Servisa kada to odlučite;
  • pružanje korisničke podrške;
  • da prikupimo analizu ili dragocene informacije kako bismo mogli da poboljšamo naš Servis;
  • da nadgledamo upotrebu našeg Servisa;
  • za otkrivanje, sprečavanje i rešavanje tehničkih problema;
  • da izvršavamo svoje obaveze i sprovodimo svoja prava koja proizilaze iz bilo kojih ugovora zaključenih između vas i nas, uključujući i naplatu;
  • da vam pružimo vesti, posebne ponude i opšte informacije o drugoj robi, uslugama i događajima koje nudimo slične onima koje ste već kupili ili ste se raspitali o njima, osim ako se niste odlučili da nećete primati takve informacije;
  • na bilo koji drugi način koji možemo opisati kada nam dostavite informacije;
  • u bilo koju drugu svrhu uz vaš pristanak.

Zadržaćemo vaše lične podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovoj politici privatnosti. Zadržaćemo i koristićemo vaše Lične podatke u onoj meri u kojoj je potrebno da se pridržavamo naših zakonskih obaveza (na primer, ako moramo da zadržimo vaše podatke u skladu sa važećim zakonima), rešavamo sporove i sprovodimo naše pravne sporazume i politike. Takođe ćemo zadržati podatke o upotrebi za potrebe interne analize. Podaci o upotrebi se obično zadržavaju kraći period, osim kada se ti podaci koriste za jačanje bezbednosti ili za poboljšanje funkcionalnosti našeg Servisa ili smo zakonski dužni da te podatke čuvamo duže vreme.

Prenos podataka

Ukratko: Vaše podatke možemo prenositi, čuvati i obrađivati u zemlji koja nije vaša. Informacije delimo samo u skladu sa zakonima, da bismo vam pružili usluge ili da bismo ispunili poslovne obaveze.

Vaše informacije se mogu, uključujući i lične podatke, prenositi i održavati na računarima koji se nalaze izvan vaše opštine, pokrajine, države ili neke druge državne vlasti, gde se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od zakona iz Vaše jurisdikcije. Ako se nalazite izvan Srbije i odlučite da nam pružite informacije, imajte na umu da podatke, uključujući lične podatke, prenosimo u Srbiju i tamo ih obrađujemo. Vaš pristanak na ovu Politiku privatnosti praćen Vašim podnošenjem takvih podataka predstavlja pristanak na taj prenos. Preduzećemo sve korake koji su razumno neophodni da bismo osigurali da se sa Vašim podacima postupa sigurno i u skladu sa ovom Politikom privatnosti i neće se izvršiti prenos Vaših ličnih podataka u organizaciju ili državu ukoliko ne postoje odgovarajuće kontrole, uključujući bezbednost vaših i drugih ličnih podataka.

Podatke možemo obrađivati ili deliti na osnovu sledećeg pravnog osnova:

  • Saglasnost: možemo obraditi Vaše podatke ako ste nam dali saglasnost za korišćenje vaših ličnih podataka u određenu svrhu.
  • Legitimni interesi: možemo obrađivati Vaše podatke kada je to opravdano neophodno za postizanje naših legitimnih poslovnih interesa.
  • Izvršenje ugovora: Tamo gde smo zaključili ugovor sa vama, možemo obrađivati vaše lične podatke kako bismo ispunili uslove našeg ugovora.
  • Pravne obaveze: Vaše podatke možemo otkriti tamo gde je to zakonski obavezno da bismo se pridržavali važećeg zakona, vladinih zahteva, sudskog postupka, sudskog naloga ili pravnog postupka, na primer kao odgovor na sudski nalog ili sudski poziv (uključujući i odgovor javnim vlastima da ispune zahteve nacionalne bezbednosti ili sprovođenja zakona).
  • Vitalni interesi: možemo otkriti Vaše podatke tamo gde smatramo da je potrebno istražiti, sprečiti ili preduzeti mere u vezi sa potencijalnim kršenjem naših politika, sumnjom na prevaru, situacijama koje uključuju potencijalne pretnje bezbednosti bilo koje osobe i nezakonitim aktivnostima ili kao dokaz u parnici u kojoj mi smo uključeni.

Tačnije, možda ćemo morati da obradimo vaše podatke ili delimo vaše lične podatke u sledećim situacijama:

  • Prodavci, konsultanti i drugi nezavisni dobavljači usluga: Vaše podatke možemo deliti sa nezavisnim dobavljačima, dobavljačima usluga, dobavljačima ili agentima koji pružaju usluge za nas ili u naše ime i za taj posao zahtevaju pristup takvim informacijama. Primeri uključuju: obradu plaćanja, analizu podataka, isporuku e-pošte, usluge hostinga, korisničku podršku i marketinške napore. Odabranim trećim stranama možemo dozvoliti da koriste tehnologiju praćenja na Servisu, što će im omogućiti da prikupljaju podatke o tome kako vremenom komunicirate sa Servisom. Ove informacije se mogu koristiti za, između ostalog, analizu i praćenje podataka, određivanje popularnosti određenog sadržaja i bolje razumevanje aktivnosti na mreži. Osim ako je opisano u ovim smernicama, ne delimo, ne prodajemo, ne iznajmljujemo niti trgujemo bilo kojim Vašim podacima sa trećim licima u njihove promotivne svrhe.

Otkrivanje podataka

  • Otkrivanje podataka u slučaju sprovođenja zakona. Pod određenim okolnostima od nas će se možda zatražiti da obelodanimo vaše lične podatke ako to zahteva zakon ili kao odgovor na zakonske zahteve javnih vlasti (npr. suda ili vladine agencije).
  • Ostali slučajevi. Vaše podatke možemo otkriti i: našim podružnicama i saradnicima koji za Vas rade uslugu; dobavljačima, dobavljačima usluga i drugim trećim licima koje koristimo za podršku našem poslovanju; da ispunite svrhu zbog koje ste je obezbedili; u svrhu uključivanja logotipa vaše kompanije na naš web sajt; uz Vaš pristanak u bilo kojim drugim slučajevima; ako verujemo da je otkrivanje neophodno ili odgovarajuće radi zaštite prava, imovine ili bezbednosti Kompanije, naših kupaca ili drugih.

Ne prodajemo ili iznajmljujemo Vaše lične podatke bilo kojoj trećoj strani u bilo koju svrhu. Ne prodajemo vaše lične podatke za novčanu nadoknadu. Vi ste jedini vlasnik svojih Ličnih podataka i možete zatražiti otkrivanje ili brisanje u bilo kom trenutku.

Obrađivači podataka

Ukratko: Informacije delimo samo sa sledećim trećim stranama:

Možemo zaposliti nezavisne kompanije i pojedince da nam olakšaju rad Servisa ("dobavljači usluga"), da pruže uslugu u naše ime, da vrše usluge povezane sa Servisom ili da nam pomažu u analizi kako se naš Servis koristi. Ove treće strane imaju pristup vašim Ličnim podacima samo da bi izvršavale ove zadatke u naše ime i dužne su da ih ne otkrivaju ili koriste u bilo koje druge svrhe. Vaše podatke delimo i otkrivamo samo sa sledećim trećim stranama. Kategorizovali smo svaku stranu tako da možete lako razumeti svrhu naših praksi prikupljanja i obrade podataka. Ako smo obradili vaše podatke na osnovu vašeg pristanka i želite da opozovete saglasnost, kontaktirajte nas.

Nezavisne dobavljače usluga možemo koristiti za praćenje i analizu upotrebe naše usluge.

  • Google Analytics je usluga web analitike koju nudi Google koja prati i izveštava o prometu na web lokaciji. Google koristi prikupljene podatke za praćenje i nadgledanje upotrebe naše usluge. Ovi podaci se dele sa drugim Google uslugama. Google može da koristi prikupljene podatke za kontekstualizaciju i personalizaciju oglasa sopstvene mreže oglašavanja. Možete da onemogućite stavljanje aktivnosti na usluzi na raspolaganje Google analitici instaliranjem dodatka za internet pretraživač za onemogućavanje Google analitike. Dodatak sprečava JavaScript Google analitike (ga.js, analitics.js i dc.js) da deli informacije sa Google analitikom o aktivnostima poseta.

    Dobavljač usluge: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska
    Matična kopanija: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
    Politika Privatnosti: https://policies.google.com/privacy


  • Facebook nudi poseban ugovor koji reguliše koje mere bezbednosti Facebook mora poštovati i u kojima se Facebook složio da poštuje prava Lica na koje se podaci odnose. Zaključili smo ovaj sporazum sa Facebookom kako bismo bolje potvrdili vaša prava. Vaša prava kao korisnika (posebno na informacije, brisanje, prigovore i žalbe nadležnom nadzornom organu), naravno, nisu ograničena ovim ugovorima sa Facebookom. Dodatne informacije mogu se naći u ("Informacije o Page Insights").

    Dobavljač usluge: Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbor, Dublin 2, Irska
    Matična kopanija: Facebook, 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA
    Politika Privatnosti: https://www.facebook.com/about/privacy


  • Twitter. Ako koristite Twitter usluge da biste se povezali sa nama, možda ćete biti zainteresovani za pregled njihove politike privatnosti i podešavanja dostupnih na sledećim linkovima:

    Dobavljač usluge: Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA
    Politika Privatnosti: https://twitter.com/de/privacy


  • LinkedIn. Ako koristite LinkedIn usluge da biste se povezali sa nama, možda ćete biti zainteresovani za pregled njihove politike privatnosti i opcije za odjavu dostupnih na sledećim linkovima:

    Dobavljač usluge: LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Ireland
    Politika Privatnosti: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Pravni osnov za obradu ličnih podataka prema Opštoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR)

Ako ste iz Evropske unije (EU) ili Evropskog ekonomskog prostora (EEA), pravni osnov za prikupljanje i upotrebu ličnih podataka opisanih u ovoj Politici privatnosti zavisi od ličnih podataka koje prikupljamo i specifičnog konteksta u kojem ih prikupljamo. Vaše lične podatke možemo obraditi jer:

  • Moramo da izvršimo ugovor sa vama
  • Dali ste nam dozvolu za to
  • Obrada je u našem legitimnom interesu i nije poništena Vašim pravima
  • U svrhu obrade plaćanja
  • U svrhu ​​pridržavanja zakona

Prava na zaštitu podataka prema Opštoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR)

Ukratko: Provodimo sve direktive iz zakonodavstva EU i GDPR.

Ako ste rezident Evropske unije (EU) ili Evropskog ekonomskog prostora (EEA), imate određena prava na zaštitu podataka obuhvaćena GDPR-om. Cilj nam je da preduzmemo razumne korake koji će vam omogućiti da ispravite, izmenite, izbrišete ili ograničite upotrebu svojih ličnih podataka. Ako želite da budete informisani koje lične podatke imamo o Vama i ako želite da budu uklonjeni iz naših sistema, pošaljite nam e-poštu na support@trackworktime.com.

U određenim okolnostima imate sledeća prava na zaštitu podataka:

  • pravo pristupa, ažuriranja ili brisanja podataka koje imamo o vama;
  • pravo ispravljanja. Imate pravo na ispravku podataka ako su netačni ili nepotpuni;
  • pravo na prigovor. Imate pravo da uložite prigovor na našu obradu vaših ličnih podataka;
  • pravo ograničenja. Imate pravo da zahtevate da ograničimo obradu vaših ličnih podataka;
  • pravo na prenosivost podataka. Imate pravo da vam se pruži kopija vaših ličnih podataka u strukturiranom, mašinski čitljivom i često korišćenom formatu;
  • pravo da povučete saglasnost. Takođe imate pravo da povučete saglasnost u bilo kom trenutku kada se oslanjamo na vašu saglasnost za obradu vaših ličnih podataka;

    Imajte na umu da ćemo od vas možda zatražiti da potvrdite svoj identitet pre nego što odgovorite na takve zahteve. Takođe, imajte na umu, možda nećemo moći da pružimo ovu uslugu bez nekih potrebnih podataka.


  • Imate pravo da se žalite organu za zaštitu podataka na naše prikupljanje i upotrebu vaših ličnih podataka. Za više informacija obratite se lokalnom organu za zaštitu podataka u Evropskoj uniji (EU) ili Evropskom ekonomskom prostoru (EEA).

Ako imate prebivalište u Evropskoj uniji (EU) ili Evropskom ekonomskom prostoru (EEA) i verujete da nezakonito obrađujemo Vaše lične podatke, takođe imate pravo da se žalite lokalnom nadzornom organu za zaštitu podataka. Njihove kontakt podatke možete pronaći ovde: GDPR members.

Posvećenost sigurnosti podataka

Vaši lični podaci se čuvaju na sigurnom. Pristup tim informacijama imaju samo ovlašćeni zaposleni, agenti i ugovarači (koji su se složili da će informacije čuvati bezbednim i poverljivim).

Koristimo najsavremenije metode šifrovanja (na primer SSL) putem HTTPS-a kako bismo zaštitili sigurnost vaših podataka tokom prenosa. Naše mere bezbednosti se kontinuirano poboljšavaju u skladu sa tehnološkim razvojem.

Sigurnost vaših podataka nam je važna, ali imajte na umu da nijedan način prenosa putem Interneta ili način elektronskog skladištenja nisu 100% sigurni. Iako se trudimo da koristimo sva komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših ličnih podataka, ne možemo garantovati njegovu apsolutnu sigurnost.

Veze do drugih sajtova

Naša usluga može sadržati veze do drugih web sajtova kojima mi ne upravljamo. Ako kliknete na takav link, bićete preusmereni na drugu web lokaciju. Preporučujemo vam da pregledate politiku privatnosti svakog sajta kog posetite. Nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, politike privatnosti ili prakse bilo kojih drugih web lokacija ili usluga trećih lica.

Dečija privatnost

Ukratko: Svesno ne prikupljamo podatke od dece mlađe od 18 godina, niti ih plasiramo na tržište.

Naše usluge nisu namenjene za upotrebu deci mlađoj od 18 godina (“Dete” ili “Deca”).

Deci mlađoj od 18 godina ne prikupljamo podatke svesno i ne stavljamo ih na tržište. Korišćenjem Servisa izjavljujete da imate najmanje 18 godina ili da ste roditelj ili staratelj takvog maloletnika i pristajete na korišćenje Servisa za takvog maloletnika. Ako saznamo da su prikupljeni lični podaci korisnika mlađih od 18 godina, preduzećemo razumne mere za njihovo brzo brisanje iz naše evidencije. Ako saznate za bilo koje podatke koje smo prikupili od dece mlađe od 18 godina, kontaktirajte nas.

Ažuriranja ove politike privatnosti

Ukratko: Da, ažuriramo ovu politiku po potrebi kako bismo ostali u skladu sa relevantnim zakonima.

S vremena na vreme možemo ažurirati našu politiku privatnosti. Ažurirana verzija će biti označena datumom “Poslednje ažuriranje”, a ažurirana verzija će stupiti na snagu čim bude dostupna. Ako izvršimo značajne promene u ovoj politici privatnosti, možemo vas obavestiti ili vidljivim objavljivanjem obaveštenja o takvim promenama ili direktnim slanjem obaveštenja. Preporučujemo vam da često pregledate ovu politiku privatnosti kako biste bili informisani o tome kako štitimo vaše podatke. Promene ove Politike privatnosti stupaju na snagu kada se postave na ovu stranicu.

Informacije o zaštiti privatnosti

Ako imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili komentara o našoj politici privatnosti, možete kontaktirati našeg Data Protection Officer (DPO) koristeći informacije u nastavku:

Putem e-maila: support@trackworktime.com

Najprodavanije
Izdvajamo
Preporučujemo